Koliini lisätään ravitsemussuosituksiin – Soijalesitiini luontainen lähde

Koliini eli B4-vitamiini nousee mukaan uusiin pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin. Koliini on ihmiselle välttämätön ravintoaine eli sitä on saatava ravinnosta. Se onkin varsinainen elimistön moniottelija, sillä se vaikuttaa ainakin maksan toimintaan ja monipuolisesti elimistön rasva-aineenvaihduntaan. Koliini kuuluu fosfolipideihin – näistä rasvoista myös aivot ja hermosto pääosin koostuvat.

Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto on suositellut aikuisen sopivaksi koliininsaanniksi 400 mg/päivässä. Tutkimusten perusteella koliinia saadaankin ravinnosta varsin hyvin, kun syödään monipuolisesti. Erityisesti koliinia esiintyy kananmunassa, maksassa ja vehnänalkioissa. Rajoitetuilla ruokavalioilla olevien tai pääasiassa kasviperäistä ruokavaliota noudattavien kannattaa kuitenkin kiinnittää koliinin riittävään saantiin huomiota.

Muun ruokavalion tukena Rikas Soijalesitiini on luonnollinen, edullinen ja varsin runsas koliininlähde, sillä suositellussa päiväannoksessa (2-3 tl, 5-7,5 g) koliinin osuus on 143-221 mg. Neutraalinmakuiset Soijalesitiinirakeet on helppo lisätä vaikkapa jogurtin, smoothien tai puuron sekaan – ne tuovat ruokiin myös miellyttävää kermaisuutta ja täyteläisyyttä.

Rikas Soijalesitiinin valmistuksessa ei käytetä geenimuunneltua soijaa.

Rikas Soijalesitiinin löydät terveyskaupoista ja hyvin varustelluista tavarataloista kautta maan. Riittoisassa pakkauksessa myytävän Rikas Soijalesitiinin, 500 g, suositushinta on n. 20 €.

Vastaa