Luontaistuotteet: tiikeribalsami

Tiikeribalsami on perinteinen, yli 100 vuotta vanhaan itämaiseen reseptiin perustuva voide, jota käytetään monenlaisten vaivojen hoitoon. Se sisältää useita luonnollisia ainesosia, kuten mentolia, kamferia ja cajeput-öljyä, jotka antavat sille ominaisuuksia, kuten:

  • Kipua lievittävä: Tiikeribalsami voi auttaa lievittämään lihas- ja nivelkipuja, päänsärkyä ja migreeniä. Se toimii lisäämällä verenkiertoa ja rentouttamalla lihaksia.
  • Tukkoisuutta avaava: Tiikeribalsamin mentoli auttaa avaamaan hengitysteitä ja lievittämään tukkoisuutta flunssan ja allergioiden yhteydessä.
  • Lämmittävä: Tiikeribalsami antaa lämmön tunteen ja voi auttaa lievittämään kylmyyden tunnetta ja jäykkyyttä.
  • Hyönteiskarkote: Tiikeribalsamin sisältämät eteeriset öljyt voivat auttaa pitämään hyönteiset loitolla.

Tiikeribalsamia on saatavilla useina eri versioina, joista jokaisella on hieman erilainen koostumus ja käyttötarkoitus. Yleisimpiä ovat:

Punainen tiikeribalsami: Sisältää enemmän kamferia ja on vahvempi ja lämmittävämpi. Sopii parhaiten lihas- ja nivelkipujen hoitoon.

Valkoinen tiikeribalsami: Sisältää vähemmän kamferia ja on miedompi. Sopii parhaiten päänsäryn, migreenin ja tukkoisuuden hoitoon.

Tiikeribalsamia käytetään levittämällä sitä ohuelti iholle hoidettavalle alueelle. Sitä ei saa levittää avohaavoille tai limakalvoille. On myös tärkeää lukea pakkausselosteet ja noudattaa käyttöohjeita.

Tiikeribalsami on yleensä turvallinen käyttää, mutta se voi aiheuttaa joillekin ihmisille ihoärsytystä. Jos sinulla on herkkä iho, on parasta testata voidetta ensin pienelle ihoalueelle.

Tiikeribalsamia voi ostaa apteekeista, tavarataloista ja verkkokaupoista.

Tiikeribalsamin historia


Tiikeribalsamin historia ulottuu yli 100 vuoden taakse Kiinan Fuzhouhun. Sen kehitti Aw Chu Kin, perinteisen kiinalaisen lääketieteen harjoittaja, vuonna 1870. Alkuperäinen resepti oli salaisuus, ja sitä on säilytetty Aw’n perheen sisällä sukupolvelta toiselle.

Tiikeribalsami sai nimensä sen pakkauksesta, jossa on kuvattuna tiikeri. Tiikerillä on Kiinan kulttuurissa useita merkityksiä, kuten voimaa, rohkeutta ja terveyttä. Nämä ominaisuudet liitetään myös tiikeribalsamiin.

Tiikeribalsami saavutti nopeasti suosiota Kiinassa ja Kaakkois-Aasiassa. 1900-luvun alussa sitä alettiin viedä myös muihin osiin maailmaa. Nykyään tiikeribalsamia on saatavilla yli 100 maassa.

Tiikeribalsamin suosio perustuu sen tehokkuuteen erilaisten vaivojen hoidossa. Se on luonnollinen ja turvallinen vaihtoehto monille kipulääkkeille ja flunssalääkkeille. Tiikeribalsamia on helppo käyttää ja se on edullinen.

Tiikeribalsami on edelleen Aw’n perheen omistuksessa ja hallinnassa. Yritys on sitoutunut säilyttämään alkuperäisen reseptin ja valmistusmenetelmän.

Tiikeribalsamin merkittäviä tapahtumia:

  • 1870: Aw Chu Kin kehittää tiikeribalsamin Fuzhoussa, Kiinassa.
  • 1900-luvun alku: Tiikeribalsamia aletaan viedä Kiinasta muihin osiin maailmaa.
  • 1950-luku: Tiikeribalsamista tulee maailmanlaajuinen menestys.
  • 2000-luku: Tiikeribalsamia on saatavilla yli 100 maassa.

Tiikeribalsamin vaikutus:

Tiikeribalsamilla on ollut merkittävä vaikutus perinteisen kiinalaisen lääketieteen leviämiseen maailmalla. Se on yksi tunnetuimmista ja käytetyimmistä kiinalaisista lääketuotteista.

Vastaa