Mikä on luontaistuote?

Mikä on luontaistuote? Luontaistuote on luonnosta peräisin oleva aine, jota käytetään terveyden ylläpitämiseen tai sairauksien hoitoon. Luontaistuotteet voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään:

  • Kasvisrohdosvalmisteet sisältävät yhtä tai useampaa kuivattua tai jauhettua kasvia tai kasvien osia. Kasvisrohdosvalmisteita käytetään perinteisessä lääketieteessä, ja niillä on usein pitkä käyttöhistoria.
  • Ravintolisät sisältävät vitamiineja, kivennäisaineita, hivenaineita, rasvahappoja, maitohappobakteereja, kuituja tai muita ravintoaineita. Ravintolisiä käytetään usein täydentämään ruokavaliota, jos se ei sisällä riittävästi näitä ravintoaineita.

Luontaistuotteiden vaikutukset

Luontaistuotteiden vaikutukset terveyteen perustuvat niiden sisältämiin aktiivisiin aineosiin. Kasvisrohdosvalmisteiden aktiiviset aineosat ovat usein kasviuutteita tai -uutteita. Ravintolisien aktiiviset aineosat ovat usein yksittäisiä ravintoaineita tai niiden yhdistelmiä.

Luontaistuotteiden vaikutukset terveyteen ovat yleensä lieviä ja pitkäaikaisia. Luontaistuotteet voivat esimerkiksi:

  • Parantaa yleistä hyvinvointia
  • Vähentää riskiä sairastua
  • Lieventää sairauksien oireita

Luontaistuotteiden vaikutuksia tutkitaan jatkuvasti, mutta niiden tehokkuudesta ei ole aina yksimielisyyttä.

Luontaistuotteiden turvallisuus

Luontaistuotteet ovat usein turvallisia käyttää, mutta niiden turvallisuudesta ei ole aina täysin varmuutta. Luontaistuotteet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten allergisia reaktioita, mahavaivoja tai muita terveysongelmia.

Luontaistuotteiden turvallisuutta lisää se, että ne ovat yleensä hyvin siedettyjä. Luontaistuotteet eivät myöskään yleensä vuorovaikuta lääkkeiden kanssa.

Luontaistuotteiden käyttö lääkityksen yhteydessä

Jos käytät lääkitystä, on tärkeää keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen luontaistuotteiden käyttöä. Luontaistuotteet voivat vaikuttaa lääkkeiden tehoon, ja niiden yhteiskäyttö voi aiheuttaa haittavaikutuksia.

Luontaistuotteiden ostaminen ja säilytys

Luontaistuotteita voi ostaa apteekista, luontaistuotekaupoista tai verkkokaupoista. Luontaistuotteita ostaessa on tärkeää valita luotettava tuote, joka on valmistettu GMP-standardin mukaisesti. Luontaistuotteiden säilytys tulee tapahtua kuivassa ja viileässä paikassa. Luontaistuotteiden parasta ennen -päivämäärää tulee noudattaa.

Luontaistuotteiden käyttöön liittyvät ohjeet

Luontaistuotteiden käyttöön liittyy useita ohjeita, joita on tärkeää noudattaa. Näitä ohjeita ovat muun muassa:

  • Aloita pienistä annoksista ja lisää annosta vähitellen, jos sinulla ei ole haittavaikutuksia.
  • Keskustele lääkärisi tai apteekkihenkilökunnan kanssa, jos sinulla on terveysongelmia tai käytät lääkitystä.
  • Noudata pakkauksen ohjeita.

Yhteenveto

Luontaistuotteet ovat laaja ryhmä tuotteita, joilla voi olla positiivisia vaikutuksia terveyteen. Luontaistuotteiden käytössä on kuitenkin tärkeää noudattaa turvallisuusohjeita ja keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa, jos sinulla on terveysongelmia tai käytät lääkitystä.

LUE MYÖS: Vitamiinit ja luontaistuotteet (avautuu vitaminpharmacy.fi sivuston artikkeliin)


luontaistuotteita

Muita mielenkiintoisia aiheita muualta:

Mobilepay ei toimi
affiliate markkinointi
Johanna Puhakka
Digitaalinen markkinointi
Asuntomarkkinat
Etätyö
WordPress kotisivut

Vastaa